• psychologenpraktijk

Psycholoog

Over onze psychologenpraktijk

Onze praktijk biedt al zo’n 30 jaar psychologische zorg dichtbij de cliënt in de wijk. Wij zijn vrijgevestigde psychologen met hart voor kwaliteit en inhoud van hun vak en bieden Generalistische Basis GGZ.
Onze beste ervaringen hebben we in de kortdurende zorg door nauw aan te sluiten bij de vraag van onze cliënten. Niet de klacht maar de kracht van mensen staat bij ons centraal.

Mw. Drs. Pascale Klein Heerenbrink
Dhr. Drs. Floris Stoffer
Mw. Drs. Simone van der Poel
Dhr. Drs. Rens Boeijen
Mw. Drs. Michelle Spaan

GZ-psycholoog

Dhr. Drs. Iddo Post

Psycholoog i.o. GZ-psycholoog

Telefonisch bereikbaar:
023 534 30 20

Van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur is er telefonisch spreekuur. Op andere tijden kunt u de voicemail inspreken.

Aanmelden:

U kunt zich bij de praktijk aanmelden met een verwijsbrief van de huisarts voor generalistische basis GGZ (met een verwijsbrief voor specialistische GGZ kunt u niet bij ons terecht). Op onze website kunt u het aanmeldformulier invullen. Er zal vervolgens telefonisch contact met u worden opgenomen.

Onze locaties:

Haarlem Samen Gezond
Rijksstraatweg 56
2022 DB Haarlem

Praktijk voor Psychologische Hulpverlening
Zijlweg 146
2015 BH Haarlem

Voor welke soort problemen kunt u bij ons terecht?

Volwassenen vanaf 18 jaar:

  • Depressieve klachten
  • Angst- en paniekklachten
  • Dwangklachten
  • Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK)
  • Trauma (PTSS)
  • Overspannenheid en burn-out
  • Slaapproblemen
  • Rouwverwerking
  • Gezins- en relatieproblemen
  • Seksuele problemen

Tevens kunnen kinderen en jeugdigen tot 18 jaar bij ons terecht op onze locatie op de Zijlweg.

Tarieven en vergoeding:

De behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering, met uitzondering van behandeling van werkproblemen, aanpassingsstoornissen, relatietherapie en slaapstoornissen. Soms wordt behandeling hiervan vergoed vanuit de aanvullende verzekering. U kunt dit terugvinden in uw polis.

Voor de zorgkosten die door de basisverzekering worden vergoed, geldt boven de 18 jaar dat eerst uw jaarlijkse eigen risico wordt aangesproken. Dit eigen risico rekent uw zorgverzekeraar met u af. Voor velen bedraagt het eigen risico voor 2020 385 euro, tenzij u dit heeft verhoogd.

De vergoeding voor jeugd tot 18 jaar verloopt via uw gemeente en is zonder eigen risico.

Opbouw behandeling:

Wij bieden behandelingen conform de richtlijnen tenzij er reden is om hiervan af te wijken. We beginnen altijd met een intake/eerste gesprek waarin we kennis maken, werkwijze besproken wordt en verschillende mogelijkheden aan bod komen. Hierna bestaat de mogelijkheid voor u om aan te geven of u een voorgestelde behandeling ziet zitten en of u een klik ervaart met de psycholoog.

Bel de psycholoog 023  534 30 20