Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

Iedere werkdag wordt er spreekuur gehouden. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen:

  • Tussen 08:00-11:00 uur en van 13:00-16:00 uur

In verband met een goede agenda planning vragen wij u bij voorkeur in de ochtend te bellen. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact.  Dit is nodig om een zo goed mogelijke inschatting te maken van de spoedeisendheid van uw klachten. Daarnaast is het van belang om een inschatting te kunnen maken of u voldoende heeft aan de standaard 15 minuten of dat er dubbele tijd voor u moet worden ingepland. De assistente is hiertoe opgeleid en, net als de huisarts, verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Heeft u 2 klachten of vragen, of wilt u een complexer probleem bespreken (hoofdpijn, buikpijn, psychische klachten)? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda. Hierdoor proberen we zo veel mogelijk te voorkomen dat iemand onnodig lang zit te wachten op zijn/ haar afspraak.

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Omdat visites zo veel mogelijk tussen de middag worden gereden, vragen wij u hiervoor in de ochtend te bellen.

Online afspraken maken

Het is ook mogelijk om zelf online uw afspraak in te plannen. Hiervoor geldt wel:

  • Voor één medische vraag boekt u één consult. Heeft u meerdere vragen? Boek dan altijd een dubbel consult of neem telefonisch contact op met de assistente om dit af te stemmen. Zo voorkomen we dat het spreekuur te ver uit loopt of dat u niet met al uw vragen terecht kan.
  • Uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek liever niet online inplannen maar telefonisch bespreken met de assistente.
  • Twijfelt u of u eerder gezien moet worden dan dat er een afspraak mogelijk is? Neem ook dan telefonisch contact op.
  • Mocht uw afspraak onverhoopt niet doorgaan of zijn de klachten verdwenen? Neem dan telefonisch contact op om de afspraak te annuleren. Zo houden we het plekje beschikbaar voor andere patiënten.

Wil u nu direct een afspraak inplannen? Ga naar Online afspraak maken.

Haarlem Samen Gezond
Rijksstraatweg 56
2022 DB Haarlem

Bel de huisarts
023 200 19 20

Bel de huisarts 023 200 19 20