• fysiotherapeut

Fysiotherapeut

Over onze fysiotherapiepraktijk

Ons team van Fysiotherapiepraktijk SRK in Haarlem heeft ruime ervaring in het behandelen en begeleiden van patiënten. Na het intakegesprek en opstellen van het behandelplan wordt u direct begeleid door de fysiotherapeut. Elk behandelplan wordt op maat gemaakt, waarbij de patiënt tijdens de gehele behandeling centraal staat. Ons doel is dat de functies die men in het dagelijks leven nodig heeft, tijdens werken en sportbeoefening bijvoorbeeld, zoveel mogelijk hersteld worden. De behandelingen duren gemiddeld 45-60 minuten. Naast algemene fysiotherapie biedt Fysiotherapiepraktijk SRK in Haarlem ook behandelingen aan met manuele therapie en sportfysiotherapie. Wij onderscheiden ons door onze aanpak, waarin we focussen op het herstel van die functies die de patiënt in het dagelijks leven nodig heeft.

Fysiotherapiepraktijk SRK Haarlem

Het team van Sport- en Revalidatiecentrum Kennemerland (SRK)

Verschillende sport- en revalidatiespecialisten

Fysiotherapeut & manueel therapeut bij ons op locatie:
Martijn Al, BIG: 990636387104

Telefonisch bereikbaar:
023 525 96 73

Spreekuur:

U kunt bij ons zowel, met als zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht. Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak.

I.v.m. de drukte wegens het Corona-virus maken wij gebruik van onze samenwerkingspartners.
Heeft u last van klachten van rug, nek, schouder, heupen, knieën, enkels of spierblessures? U kunt rechtstreeks contact opnemen met Sport en Revalidatiecentrum Kennemerland op telefoonnummer: 023- 5259673. Vermeld u hierbij duidelijk dat u via mij (huisarts Geertje van Soest) belt.

Onze locaties:

Haarlem Samen Gezond
Rijksstraatweg 56
2022 DB Haarlem

Hoofdlocatie Sport- en Revalidatiecentrum Kennemerland
Hélène Swarthstraat 12
2024 HB Haarlem

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Vaak wordt bij nekklachten of lage rugpijn gekozen voor de manueel therapeut. Een behandeling bij de manueel therapeut heeft tot doel de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -beweging te verbeteren. De manueel therapeut maakt gebruik van verschillende behandeltechnieken met als doel om de functie van het gewricht te verbeteren. Een behandeling bestaat onder andere uit het beweeglijker maken van beperkte gewrichten en spieren middels mobilisatie. Soms wordt de behandeling aangevuld met een gedoseerde snelle beweging; manipulatie.
Om herhaling van de klachten te voorkomen stelt de manueel therapeut veelal een trainingsprogramma op om de belastbaarheid te verbeteren en te onderhouden.

Wilt u meer weten over manuele therapie? Neem dan contact met ons op en vraag naar Martijn Al.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op de behandeling en begeleiding van (top)sporters met lichamelijke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.
De rol en positie van de sportfysiotherapeut neemt in de sportwereld een steeds grotere en belangrijkere plaats in. Natuurlijk bij behandeling van blessures en chronische klachten, maar zeker ook bij preventie en advisering van sporters. Want als sportfysiotherapeut help je sporters verder te komen. De sportfysiotherapeut begeleidt zowel de topatleet als de amateursporter op een verantwoorde manier, waarbij het leveren van optimale prestaties altijd het doel is.

Wilt u meer weten over sportfysiotherapie? Neem dan contact met ons op en vraag naar Peter van Ravenstein.

Behandelingen & Service:

  • Fysiotherapie
  • Sportfysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Dry needling
  • Sportmassage
  • haal en breng service

Bel de fysiotherapeut 023 525 96 73