• consulent seksuele gezondheid NVVS

    Dieuwke Ottens

Consulent seksuele
gezondheid NVVS

Over onze praktijk voor seksuele gezondheid

Soms kunnen er vragen en/of problemen zijn op het gebied van seksualiteit. Dit kan individueel zijn of binnen de partnerrelatie. Dit kan maken dat je je alleen voelt staan, maar dat hoeft niet. Veel problemen of vragen op het gebied van seksualiteit zijn eenvoudig op te lossen. Een consulent seksuele gezondheid kan jou of jullie hierbij ondersteunen. Een consulent seksuele gezondheid is opgeleid om op een open manier samen het gesprek aan te gaan en advies te geven bij vragen en problemen op het gebied van seksualiteit. Kenmerkend is dat deze zorg kortdurend en resultaatgericht is. Mocht er meer zorg of specifiekere zorg nodig zijn dan beschikt de consulent seksuele gezondheid over een netwerk van deskundigen waar zij naar door kan verwijzen.

Dieuwke Ottens

Consulent seksuele gezondheid

BIG:  79046787403

Telefonisch bereikbaar:
06 448 55 320

Spreekuur:

Consulten zijn altijd op afspraak. Mogelijkheden zijn er zowel overdag als in de avond en ook in het weekend zijn afspraken mogelijk. Afspraken kunnen individueel of samen met partner plaatsvinden, dit uiteraard afhankelijk van de klacht of van jouw/jullie wens.

Onze locaties:

Haarlem Samen Gezond
Rijksstraatweg 56
2022 DB Haarlem

Dieuwke Ottens

Mijn naam is Dieuwke Ottens, geregistreerd Consulent Seksuele Gezondheid NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie). Sinds 2001 ben ik werkzaam als verloskundige. Mijn wens om mijn zorg voor cliënten te verbreden heeft geleid tot het volgen van diverse opleidingen. In 2007 heb ik de opleiding “begeleiding bij seksuele problemen” gevolgd en ben lid geworden van de NVVS. In 2015 ben ik afgestudeerd als Consulent Seksuele Gezondheid (NVVS). Deze opleiding maakt dat ik bekwaam ben in de counseling op het gebied van diverse vragen of problemen op het gebied van de seksuele gezondheid. In 2019 heb ik mijn registratie behaald voor Consulent Seksuele Gezondheid (NVVS).

Tevens ben ik opgeleid om trainingen op dit gebied te geven en onderzoek te doen. Ik train samen met de Rutgers verloskundigen in het bespreekbaar maken van seksualiteit binnen de verloskundigenpraktijk. Mijn specialisatie als consulent ligt op de koppeling tussen verloskunde en seksuologie. Met name vragen over: pijn bij vrijen na de bevalling, vragen over verschil in verlangen in de zwangerschap of na de geboorte van een kind vallen binnen mijn specifieke deskundigheid. Het juist voorkomen of snel oplossen van problemen binnen de partnerrelatie op het gebied van seksuele gezondheid vind ik heel belangrijk. De geboorte van een kind is een ingrijpende gebeurtenis en maakt dat je als partners tot meer verbinding, maar ook ongewenst tot verwijdering kunt komen.

Wat kan ik verwachten?

Het is altijd mogelijk om vrijblijvend kennis te maken om te kijken of mijn hulp kan aansluiten bij jouw of jullie wensen. In het eerste gesprek zullen wij samen het probleem verhelderen. In een vervolggesprek zullen we de conclusie van het eerste gesprek bespreken en kan ik naar aanleiding hiervan concrete adviezen, tips of oefeningen meegeven. Vaak kan het zinvol zijn om dan op een later moment nog contact met elkaar te hebben in hoeverre de tips en adviezen geleid hebben tot veranderingen.

Het aantal gesprekken is altijd afhankelijk van de vraag die er is. Binnen de praktijk streef ik een kortdurende counseling na, waarbij voorlichting geven ook een belangrijke rol inneemt. Als consulent seksuele gezondheid werk ik samen met een netwerk van seksuologen en bekken fysiotherapeuten. Indien nodig kan ik naar hen doorverwijzen.

Eerste aanspreekpunt bij alle vragen op het gebied van seksualiteit:

  • Last van pijn bij het vrijen
  • Veranderde zin in seks
  • Erectieproblemen
  • Problemen om opgewonden te raken
  • Verschil in seksuele verlangens of behoeften

Bel de consulent seksuele gezondheid 06 448 55 320