Nieuwsflits oktober 2020

Inmiddels draaien we alweer een halfjaar op de nieuwe locatie. We hebben al vele enthousiaste reacties van patiënten gekregen over onze nieuwe praktijk. Ook de samenwerking met de fysiotherapeuten, diëtiste, verloskundige en psycholoog verloopt voor alle partijen fijn. Door de korte lijnen kunnen we vaak snel schakelen. Middels deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van enkele belangrijke zaken die op dit moment spelen.

Corona:

  • Iedereen met klachten passend bij Corona wordt verzocht zich te laten testen door de GGD, een afspraak maken kan via het landelijke nummer 0800-1202. Wij testen niet. Blijf binnen tot de test uitslag bekend is en negatief blijkt te zijn.
  • Heeft u klachten die mogelijk passen bij Corona en bent u dermate ziek dat lichamelijk onderzoek noodzakelijk is? Neem dan telefonisch contact op met onze assistente. Zij kan dan een afspraak voor u inplannen op de gezamenlijke Corona-poli van
    de huisartsen uit de regio.
  • Per 14-9 geldt een mondkapjesplicht voor alle bezoekers van het centrum, dit om verspreiding van aerosolen te voorkomen. Hierdoor blijft het veilig voor u om ons centrum te bezoeken en kunnen wij veilig voor u blijven zorgen. De medewerkers zullen in hun eigen kamer alleen een mondkapje dragen wanneer zij niet voldoende afstand kunnen houden. Omdat wij ook eten en drinken in onze kamers, en er dus aerosolen van onszelf aanwezig zullen zijn in onze eigenkamers, is het met name dus belangrijk dat u als patiënt een mondkapje draagt. Denkt u eraan een mee te nemen?

Griepprik:

  • De griepprik wordt dit jaar gezet op: zaterdag 14 november tussen 9.00-13.00 uur Lingenstraat 1 in Haarlem. Komt u in aanmerking? Dan krijgt u eind oktober een persoonlijke uitnodiging met uw exacte tijdvak.
  • Heeft u geen indicatie en wilt u toch een vaccinatie, geef het dan door aan de assistente 023-200 1920. U kunt dan, tegen betaling gevaccineerd worden vanaf 16 november.

Pneumokokken vaccin:

Nieuw is dit jaar de campagne van de overheid om de ouderen te gaan beschermen tegen pneumokokken. Dit jaar wordt iedereen geboren tussen 1-1-1941 en 31-12-1947 uitgenodigd. U krijgt op het einde van deze maand een uitnodiging voor deze gratis prik. We zetten deze prik tegelijkertijd met de griepprik, in uw andere bovenarm.

Nieuwe collega’s:

  • Per 23 oktober zal Rik Roelofs als huisarts ons team komen versterken op de vrijdagen. Rik zal Julia de Boer opvolgen die ivm zwangerschap helaas gaat stoppen. Rik heeft al jarenlang ervaring als huisarts en spreekt wel 5 talen (Nederlands, Engels, Portugees, Frans & Duits). We wensen Rik heel veel werkplezier in ons centrum en Julia een mooi verlof toe!
  • Marrit van den Akker is stagaire doktersassistente. Na jarenlange ervaring als communicatie adviseur voor zorgverleners, kwam Marrit er achter dat haar hart echt bij de huisartsenzorg ligt. Marrit heeft haar theorie diploma’s allemaal behaald en zal tot medio juni 2021 op de donderdagen en vrijdagen, als boventallige assistente, bij ons praktijkervaring komen opdoen. Wij wensen ook Marrit een hele mooie en leerzame tijd toe.

Rik Roelofs (links) en Marrit van den Akker

Bedankt voor het lezen, namens team Haarlem Samen Gezond